Meditatie. Even landen voor een bewuste start.

Geschreven op 24 maart 2021 door Coralie de Heer

Voordat we met de les starten, beginnen we altijd eerst met een korte meditatie-oefening. Even landen en tot rust komen om de les ontspannen te beginnen.

Drie keer per jaar heb ik als trainer een individueel coachingsgesprek met de deelnemers. Onlangs had ik een eerste coachingsgesprek met iemand uit de groep die net is gestart. Hij vertelde over hoe hij de lessen ervaart.

“Over die meditatie Coralie, dacht ik in eerste instantie: wat gaan we nou doen, landen, landen? Ik ben vanaf 6.15 uur op, heb de kinderen gedaan, alvast wat gewerkt en nu wil ik door, beginnen met die les. Maar ik moet je eerlijk zeggen, het werkt echt. Het brengt me tot rust in mijn werk en neem het nu ook mee in mijn privéleven. Als ik met mijn kinderen ben, is mijn aandacht bij hen en niet bij mijn werk. Dus ik ben er nu heel blij mee!”

Na het coachingsgesprek denk ik na over hoe ik dat doe – thuis met mijn kinderen. Hmm, daar valt nog wat winst te behalen, besef ik. Sindsdien breng ik ook in mijn privéleven weer rustmomenten in. Wanneer de kinderen thuiskomen van school de tijd nemen voor hun verhalen, aandacht geven en naar ze luisteren. Inderdaad, het werkt echt.

In slechts een paar minuten kun je landen, je aandacht in het hier en nu brengen.

Het zelf ervaren? Gun jezelf een paar minuten met deze meditatie:


Meer blogs

Het Songfestival als podium voor kwetsbaarheid en kracht

Tijdens de opleiding jobcoach spreken we vaak over kwetsbaarheid is kracht. Wat heb je in je rugzak waar je nu je kracht uit kunt halen en misschien wel zelfs als gereedschap in kunt zetten in je werk?

Lees meer over

Je bent niet je denken

Jobcoach Sabine ging samen met trainer Coralie aan de slag met haar persoonlijke ontwikkeling: minder denken, meer Zijn. Lees hier hoe en wat dat oplevert.

Lees meer over